Träning

Bättre träningsresultat – PWO

Det finns många tips och knep för hur man skall få ut så mycket som möjligt av sin träning. I grund och botten handlar allt om att hålla i sin vision om bättre hälsa, och faktiskt ta sig till gymmet eller den plats var man tränar. För den som inta har energi nog att komma igång, är PWO utmärkt! Detta är en sorts kosttillskott som fått stor uppmärksamhet och som kommer i flera olika stilar. PWO står för pre workout. Dessa kommer ofta som pulver vilket man blandar med vatten och dricker innan sin träning. Pulvret i fråga är fyllt med diverse ämnen som hjälper motivationen och förbättrar energin. Det finns även PWO som har mer aktiva ingredienser vilka syftar till att även främja hypertrofi.

Kända PWO

Några av de pwo-drycker som fått störst uppmärksamhet, är de som nu blivit förbjudna. Klassiker som Jack3d och Craze fick snabbt ett antal trogna konsumenter. Inom gymbranschen var det många som även kunde påvisa tydliga resultat vilka tillskrevs dessa PWO-drycker. Ganska snabbt efter introduktionen på marknaden förbjöds dessa då vissa ingredienser ifrågasattes. Även om dessa nu inte går att köpa, finns många andra PWO som endast innehåller lagliga och godkända ämnen. Bland de vanligare är koffein, taurin, beta alanin och kreatin.

Rätt sammansättning är individuellt

Även om man kan visa på effekten hos vissa PWO, är sammansättningen någonting man gillar eller inte. Vissa vill ha koffeinfria varianter för att kunna sova på kvällen. Andra vill ha mycket beta alanin för rätt känsla. Ytterligare någon ogillar höga nivåer b-vitamin och gärna kolhydrater. För att hitta den sort man själv uppskattar mest, kan man testa de olika alternativen. Generellt kan man säga att en bra PWO hjälper till att öka snabbare genom att förbättra motivationen. Även om man inte fysiskt blir starkare av en sådan dryck, kan man kämpa för att nå ytterligare repetitioner under en gymvistelse eller två.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *