Träning

Gör så här för att inte ge upp träningen

Hur vore det att börja träna? Har du försökt börja, men aldrig riktigt kommit till skott? Har du dåligt samvete över att du hela tiden verkar få nog och lämnar gymmet lite tidigare än vad du hade planerat? Det är svårt att hitta motivationen om du inte har något speciellt mål som håller dig uppe genom hela passet. Så när du sitter där på gymmet och funderar på att resa dig och gå hem, varför gick du till gymmet från första början?

Vill du ha en snyggare kropp eller bara må lite bättre? Din anledning är din kraft när du ska hitta motivationen för att stanna kvar på gymmet. Det är tungt, det är svettigt och det kommer att göra ont när träningsvärken gör entré, men är det inte det som gör att vi växer? Det finns många som förväntar sig att det ska vara enkelt att träna, men hur ska vi kunna växa om allt vore enkelt? Det finns egentligen ingenting som vi kan bli bättre på om allt vore enkelt, eller hur? Ska du då inte se det som en positiv grej att det gör ont – det betyder ju att du blir bättre!

Tankarna som slår dig när du står i hallen, redo att bege dig till gymmet, är det positiva eller frånstötande tankar? Känner du dig pepp inför ett uppfriskande träningspass eller känns det bara motigt att gå till gymmet och spruta svett omkring dig? Att träna är hur man än vänder och vrider på det en bra grej. Du mår bättre, du orkar mer, du får mer energi och blir en generellt sett gladare människa. Är inte det tillräckliga anledningar?

Oftast inte faktiskt. Så vad behöver du göra för att ta dig till träningen och stanna där länge nog för att du ska se och känna skillnaden i kroppen? Det viktigaste är att hitta dina förutsättningar och således hitta det sätt som får dig att stanna kvar på gymmet. Det är det som får dig att pressa hårdare när du tänker att du inte orkar mer, och det är vad som får dig att vilja gå hem när tröjan dryper av svett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *