Friluftsliv

Boka stuga i Björnlidens Fjällby

Dalarna – landskapet som är så vackert både under sommaren såväl som vintern! Här finns massor av saker att göra året runt. Det är därför inte konstigt att det är populärt bland både svenskar och utländska turister. Intill Grövelsjöfjällen, Dalarnas nordligaste fjällvärld, hittar du de mysiga stugorna i Björnlidens fjällby.

Tips på aktiviteter när du besöker Björnlidens fjällby

Med den vackra vildmarken strax utanför dörren har du alltid naturen nära, oavsett när du åker dit.

  • Vandring. Grövelsjöfjällen är en omfattande vildmark som sträcker sig på bägge sidor av den svensk-norska gränsen. Här kan du vandra med majestätiska renar och möta den samiska kulturen. Området är därmed ett paradis på jorden för dig som älskar att vandra i fjällen!
  • Fjällfiske. Grövelsjöfjällen är inte bara ett paradis för vandrare – det är även ett fiskeparadis. I detta natursköna område i norra Dalarna kan du som är fiskeintresserad ägna dig åt fjällfiske i eftertraktade fiskevatten. Där finns flera sjöar, tjärnar och andra vattendrag som är fint strömmande och bjuder på orörd fjällnatur.
  • Utförsåkning. Grövelfjäll ligger blott 10 min bort från stugorna vid Björnlidens Fjällby. Där kan du åka utför i backa som är såväl branta som flacka. Du har även möjlighet att välja mellan opistade eller pistade backar. Utsikten över fjällvärlden är storslagen och du befinner dig verkligen mitt i naturen!
  • Längdskidåkning. Möjligheterna till längdskidåkning är helt fantastiska i Grövelsjöfjällen! Där finns inte mindre än 10 mil skidspår som är välpreparerade i natursnö. Merparten av dessa låter dig åka såväl skate som klassisk skidåkning. Dessutom kan du skida över till den norska sidan av riksgränsen om du så önskar.
  • Skoteråkning. Grövelsjön är en utmärkt utgångspunkt för dig som vill ge dig ut på ett riktigt skoteräventyr i fjällen. Området bjuder på både miltals av skoterleder som är välpreparerade och underbart vackra fjällvyer. Detta gör att många turister från hela landet årligen flockas i området för att åka skoter.
  • Cykla mountainbike. Omgivningarna kring Björnlidens Fjällby lämpar sig även utmärkt för dig som vill cykla mountainbike i en utmanande och naturskön miljö!

Klicka in på https://bjornlindensfjallby.se/ för att läsa mer deras boenden samt utbudet av aktiviteter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *