Friluftsliv

Höstskor för barn

När hösten gör sitt intåg och det milda sommarvädret successivt övergår till kyligare temperaturer är det hög tid att se över barnens garderob och se till att de har bra och funktionella höstskor för säsongen. Det bästa är att investera i flera olika typer av skor som passar för olika väderlekar. Under hösten utsätts skorna för mer nederbörd och smuts vilket gör att man bör satsa på slitstarka skor som kan stå emot väta bra, vilket inte minst gäller ifråga om barnskor.

I början av hösten fungerar det utmärkt att använda en tålig fritidssko. Tänk på att satsa på en sko med ett vattentätt membran som skyddar mot väta och läckage. Ett par robusta höstkängor eller allvädersstövlar är också en utmärkt höstsko för barn. Se till att investera i bra kvalitet när du köper höstkängor. Barn sliter mycket på alla slags kläder och detta gäller i hög grad även skor. Satsa därför på tåliga material, grova sulor och membran som står emot all slags nederbörd. Då kan både du som förälder och ditt barn känna sig trygga med att fötterna inte kommer bli blöta eller avkylda.

Tips som håller ditt barn varm om fötterna

En annan barnsko som är mycket användbar under hösten är givetvis gummistöveln. Se dock till att byta ut sommarens tunna gummistövlar mot ett par som är fodrade så kan de användas under hela säsongen.

Ett annat bra tips att tänka på inför hösten är att använda en fodrad sula. På så sätt kan skorna användas under en mycket längre tid, även när det blir kallare ute. Dessutom gör sulan att det inre slitaget på skon minskar. Varma strumpor och sockor som till exempel ullsockor värmer bra under den kalla årstiden, även om de skulle bli lite fuktiga. Tänk också på att skaffa ett par inneskor som passar bra för barnen att ta på sig när de kommer in. Ett par mjuka tofflor eller mockasiner är bekväma och värmer gott. Även ett par lättare sportskor passar bra för inomhuslekar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *