Skydd

Välja hundskyddsväst

Det blir allt vanligare att jägare köper så kallade hundskyddsvästar för att skydda sina jakthundar mot vilda djur. Dessa är uppbyggda på olika sätt och därmed kan det vara en god idé att se över utbudet och jämföra de olika västarna innan man bestämmer sig för vilken som ska köpas in. Framförallt är det hundar som ska jaga vildsvin som får dessa västar. Detta eftersom vildsvinen är det djur som överlägset mest står bakom skador på hundar under jaktsäsongen. Men självklart finns även västar som är anpassade för att skydda mot varg och andra djur.
En sak man behöver titta på är passformen. Så länge man klarar sig med standardmodeller så kan man köpa en skyddsväst för ett relativt lågt pris. Behöver de däremot anpassas i storlek kan priset öka rejält. Gällande passform kan man även titta på hur den ska fästas på hunden samt var skyddet täcker.

Smidig väst

Här ska man även komma ihåg att en hund som har en skyddsväst kommer få det svårare att springa. Inte då bara under normal jaktsituation utan även i det fall som faran verkligen är i närheten. Därmed är just passformen viktigare än vad många tänker på.
En annan punkt är att se på hur många lager som västen är uppbyggd av och hur skyddet är uppbyggt. En kombination av god passform och rejäl motståndskraft är kombinationen som söks. Gällande skydd kan man även se på om västen skapar flytkraft och därmed motverkar drunkning. En stor fördel är även om det sitter ett handtag på ryggen vilket gör att hundägaren lättare kan ta tag i hunden och bära bort den från en farlig situation.
Ytterligare en punkt är vilket slags skydd man är ute efter. Det vanligaste är penetrationsskydd och skydd mot slag. Detta genom en skyddande väst. Men det finns även de med el vilket gör att angriparen får en obehaglig upplevelse vid attack. Framförallt – prata med andra jägare och få råd om vilken väg du bör gå. Det är ändå de som har den bästa praktiska kunskapen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *